“Ik voel me zo kostbaar. Alsof het een nieuw begin symboliseert.”

Ik ben opgegroeid in een groot gezin.Ik was het enige meisje en mocht de kleren van mijn broers dragen. Over ‘later’ droomde ik van een baan, een gezin en vooral veel eigen vrouwelijke kleding. Die droom kwam uit. Maar ik wist niet dat mijn man er een groot geheim op na hield: hij gokte.

Natuurlijk denk ik nu, heb ik alle signalen gemist? Eerst raakten we de auto kwijt aan schulden en niet veel later ons huis en uiteindelijk verkocht ik mijn mooiste sieraden en kledingstukken. Alsof ik mijn vrouw-zijn verkocht.

We zijn nog bij elkaar. Hij is hersteld. Ons leven is niet meer wat het was aan de buitenkant, maar we zijn sterker dan ooit. Door de schuldsanering leven we op een minimum. We zijn te goed voor de voedselbank, maar ik draag al jaren dezelfde kleding. Voor bruiloft-uitnodigingen bedenk ik smoesjes, omdat ik weet dat ik iets moois niet kan betalen. Ook richting mijn man en zoons schaam ik me.

En toen kreeg ik jullie mail. Ik kon niet meer stoppen met huilen. Ik verlang al jaren naar ‘iets’ nieuws voor mezelf.  Om mijzelf nu te zien in deze nieuwe jurk en schoenen… ik ben sprakeloos. Ook het gevoel van een goede stof mogen dragen. Ik voel me zo kostbaar. Alsof het een nieuw begin symboliseert.

– Marian (39)Heeft dit verhaal je geraakt?

Help ons vrouwen helpen. Als goed doel zijn we afhankelijk van donaties en giften. Wil je ons werk om vrouwen te kleden naar wat ze waard zijn supporten? Je steun is meer dan welkom!