“Mijn leven is misschien niet altijd makkelijk. Maar juist in de zwaarte vind ik dagelijks een overwinning.”

Geld moet rollen. Dat was de visie van mijn ouders. Dat ik een ander leven koos, heeft me veel gekost. Maar nog meer gegeven. Het was onbegrijpelijk voor mijn ouders dat ik voor de kunstacademie koos, en niet voor een studie rechten of geneeskunde. Maar nog erger was het, dat ik verliefd werd op een man die werkt als taxichauffeur. Er is veel gebeurd sindsdien. Ik ben onterfd. De pijn die dát met zich mee bracht, is niet in woorden uit te drukken.

Jaren later, toen ik weer contact zocht met mijn ouders bleken ze beide dement. In hetzelfde jaar kwamen ze te overlijden. Ik wilde ze nog zo graag zeggen: ‘Dank jullie wel, voor wie jullie zijn. Ik hou van jullie, wat er ook is gebeurd.’ Maar het was te laat.

Ik wil mijn kinderen veerkracht en optimisme meegeven. En aandacht hebben voor anderen. Want daar haal je rijkdom uit. Mijn leven is misschien niet altijd makkelijk. Maar juist in de zwaarte vind ik dagelijks een overwinning. Doordat ik MS kreeg, moest ik stoppen met mijn baan als freelancer. Ons leven is nu nog kleiner geworden qua financiën, maar rijker als ik zie hoe we elke dag van de kleinste dingen genieten. Alles wat binnen komt gaat direct naar de kinderen. We zijn niet heel ‘arm’ maar het is altijd spannend of we onverwachte kosten kunnen betalen als de tandarts of een tweedehands fiets voor de kinderen.

En toen kreeg ik een mail van 46 Dresses. Dat anderen mij zien, mij dit gunnen, dat raakt me tot in mijn ziel. Ik wist niet dat mijn vriendinnen jullie hadden gemaild. Ik vind iets aannemen lastig. Maar iets krijgen uit zo’n onverwachte hoek, met zoveel puurheid… Ik ben sprakeloos. Ik kan niet anders dan ‘ja’ zeggen. Samen denken over een jurk die mij mooi staat in de rolstoel. Mezelf in iets nieuws hullen, dat met zoveel liefde is uitgekozen. En dan ook nog met schoenen! Dank jullie wel.”

– Ankie (48)Heeft dit verhaal je geraakt?

Help ons vrouwen helpen. Als goed doel zijn we afhankelijk van donaties en giften. Wil je ons werk om vrouwen te kleden naar wat ze waard zijn supporten? Je steun is meer dan welkom!